Dry Martini

En Dry Martini ska vara stark och ha en riktig kick när man dricker den. Jag använder 6 cl PreBatchGin som jag kyls ner tillsammans med 1 cl torr Vermouth, Noilly Prat Original Dry. Fyll en shaker till hälften med isbitar och blanda drinken genom att röra om i 60-120 sekunder, exakt tid beror på hur stark du vill ha din slutliga drink. Jag kör 60 sekunder för att få ordentligt med karaktär. Efter att du har kylt den med is och den vattnats ur en aning  så slå upp den i ett martiniglas utan isen. Glaset bör vara förkylt så att drinken inte behöver kyla ner glaset, en Dry Martini ska vara iskall. Toppa med en citronskal och en grön oliv.

Det är en fantastisk drink som ger harmoni och man önskar att den inte tar slut, tyvärr går inte alla önskningar i uppfyllelse. Ha en trevlig stund!

En Dry Martini blandar jag med 6cl Gin och 0,5 cl torr Vermouth (Noilly Prat) , blandas och kyls innan man häller upp (kyls lika som en Negroni)  i ett kylt martiniglas utan is men med en citronzest och en oliv.

Micke

Ingredienser

  • 6 cl PreBatch Gin
  • 0.5 cl Torr Vermouth (Noilly Prat)

Gör så här

Fyll en shaker till hälften med isbitar och blanda drinken genom att röra om i 60-120 sekunder, exakt tid beror på hur stark du vill ha din slutliga drink.

Kyl även ner glaset, för en Dry Martini ska vara iskall. Toppa med en citronskal och en grön oliv.